Головна Новини "Херсонские истории, предания и были" від Віктора Хмеля

"Херсонские истории, предания и были" від Віктора Хмеля

29.03.2014

27 березня 2014 року у теплій, дружній обстановці відбулась презентація одного з найочікуваніших видань цього року - книги «Херсонские истории, предания и были».  Її автор – Віктор Адольфович Хмель -  багатогранна особистість: він і художник-графік, і художник-карикатурист, і краєзнавець-дослідник, і історіограф-архіваріус та документаліст. До книги увійшло більше п’ятидесяти нарисів, які розповідають про розвиток міста Херсона та повсякденне життя городян у XIX – на початку ХХ століть. Родзинкою видання є те, що в ньому тісно переплелися історичні факти з народними легендами, дружня розповідь автора з його виразними та самобутніми малюнками.
За словами Віктора Хмеля, його захоплення історією розпочалося з дослідження витоків свого родовіду,  адже його  предки знатні французи - родина Вадон, які добре відомі  як засновники суднобудівельної галузі у Херсоні. Результатом пошукової роботи  (майже 30 років), вивчення  архівних джерел та газетних публікацій стало відтворене генеалогічне древо родини, яке веде свій початок з XVI  століття і налічує близько 600 персоналій. Присутні мали можливість побачити генеалогічне древо родини, яке вражає своїми масштабами.
Книга «Херсонские истории, предания и были» - це результат співробітництва херсонського краєзнавця та професіоналів видавництва «Надднепряночка». Директор видавництва, Ольга Василівна Алєферко, у своєму виступі розповіла про плідну співпрацю з Віктором Хмелєм та висловила сподівання на подальші спільні проекти. З рецензією на книгу можна ознайомитись за посиланням http://biblio.lib.kherson.ua/ru-zustrichayte.htm
Значимість, унікальність та цінність книги відмітила Ольга Василівна Лянсберг, завідуюча відділом наукової інформації та бібліографії ХОУНБ ім. Олеся Гончара.
Під час презентації Віктор Адольфович розповів присутнім декілька цікавих історій з нової книжки,  розкрив секрети своїх псевдонімів (адже їх у нього два – «Дядя Хмель» та «Александр Захаров»), поділився власним досвідом роботи над мультиплікаційними фільмами.
Наприкінці заходу кожен мав змогу отримати автограф автора та поспілкуватися особисто.

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930